MANANC PENTRU A TRAI,NU TRAIESC PENTRU A MANCA

Dupa ce am participat la primul seminar de nutritie,sustinut de doamna LIDIA BOJE,am achizitionat o carticica excelenta in care am gasit o alimentatie diversificata cu cate un meniu pentru fiecare zi din luna fara  a se repeta nici o reteta,iar ultima fraza din aceasta carte spune in felul urmator:„mananc pentru a trai,nu traiesc pentru a manca.”

Pe langa retetele excelente care se gasesc in aceasta carte am gasit cateva sugestii de care ar trebui sa tinem cont pentru a avea o viata sanatoasa intr-un corp sanatos,care spun in felul urmator:

1.”incercati sa aveti in fiecare zi aceeasi ora de masa,si un interbal de 5 ore intre mese,pentr a usura si eficientiza munca aparatului digestiv”

2.”Nu mancati intre mesele principale,deoarece se incetineste digestia si ofera posibilitatea fermentarii alimentelor partial digerate.”

3.”Mananca atat cat ai nevoie pentru a-ti mentine sanatatea si bucurate de hrana dar nu manca peste masura,deoarece noi avem nevoie sa ne HRANIM nu doar sa mancam.”

4.”Mananca incet si mesteca bine mancarea,ca sa te bucuri de beneficiile nutritive ale alimentelor.”

5.”Nu folositi alimente rafinate(faina alba,zahar alb,orez alb,ulei rafinat,etc.)”

6.”Nu folositi apa la masa deoarece apa diminueaza saliva si sucul gastric si astfel digestia va fi incetinita.”

7.”Nu folositi condimente nesanatoase(mustar,piper,nucsoara,etc.)”

8.Eliminati din alimentatie dusmanii sanatatii(prajelile,grasimile animale,carnea,zaharul,cofeina,etc.)”

9.De ce sa nu prajim?Deoarece uleiul incins la temperaturi ridicate degaja acroleina-o subsatanta toxica ce afecteaza organele digestive si este cancerigena.”

10.”Sa nu folosit la aceeasi masa fructe si zarzavaturi.”

11.”Folositi la fiecare masa cruditati”

12.”Dupa ce a-ti servit masa e binevenita o plimbare usoara.”

13.”Evitati somnul imediat dupa ce a-ti servit masa.”

LIDIA BOJE-cartea Meniu Vegetarian

Cei interesati de aceasta carte ma puteti contacta;si ca sa va motivez va scriu o reteta de prajitura sanatoasa.

PRAJITURA CU MERE

Ingrediente:500 gr.faina integrala,200ml ulei,150 ml apa clocotita,1,5 kg mere,4linguri miere,2 linguri gris,nuca (optional)

Mod de preparare:faina se amesteca bine cu uleiul,apoi se adauga apa clocotita si se framanta aluatul;daca mai e nevoie se poate adauga apa.Merele se rad si se storc de suc ,se calesc pe foc cu miera si grisul.Aluatul se imparte in doua.O parte se intinde oaie si se pune in tava,apoi merele.Peste mere se pune nuca zdrobita si restul de aluatdat prin razatoarea mare.

pofta buna.

Despre alinivasco

DIFERITI,IMPREUNA DE SUCCES!
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la MANANC PENTRU A TRAI,NU TRAIESC PENTRU A MANCA

  1. oprea corneliu zice:

    Buna ziua!
    Ma intereseaza aceasta carte.multumesc.

    • alinivasco zice:

      Imi cer scuze de intarziere, insa sunt implicat intr-un proiect foarte important si unic in Romania, si abia acum am vazut mesajul dvs.
      O sa revin cu informatii privind pretul si modul in care veti primi cartea.
      Cu stima
      Consultant in Energie si Gaz
      Alin IVasco
      regional manager StarEnergy

Lasă un comentariu